Спелта – Всяко зрънце носи повече !
Нашите Компании са с дългогодишни традиции в отглеждането на зърнени култури и по-специално на древният сорт пшеница – Спелта .
Земеделски регион:
Земите, които обработваме и на които отглеждаме Спелта-та се намират в историко-географския район „Добруджа“ . Район известен с богатите си и плодородни почви , наричан още „Житницата на България“ .
За какво се използва Спелта :
В съвременното здравословно хранене спелтата е на почит и от нея се приготвят различни тестени изделия – хляб, пълнозърнеста паста, мюсли, каши, десерти и макаронени изделия.Има много добри хлебопекарни качества.
Хлябът от спелта е с богат вкус и аромат, а брашното е по-лесно усвоимо от бялото брашно и може да го замени в почти всички солени печива и десерти.
От препечена спелта се приготвя напитка заместител на кафето,както и джин (Холандия),бира(Бавария),водка(Полша) и други.
В днешно време може да се каже, че е най-разпространяваната древна зърнена култура.Масово по света продукти от Спелта изместват продукти от обикновенна пшеница, тъй като, все по-разпространени са заболяванията от някаква форма на непоносимост към пшеница.
Нашата визия :
Познанието ни за продукта и желанието ни да го направим достъпен за по-голяма част от българите и съседните на България народи, ни провокира да инвестираме в производството на два вида брашна от Спелта ( бяло и пълнозърнесто) , както и на трици.Затвореният цикъл на производство, ще помогне на нас и нашите бъдещи партньори, да направим достояние до всяко домакинство, продукт с доказани през хилядолетията си здравословни качества,нещо от което, в забързаното ни ежедневние, истински се нуждаем.Лабораторните анализи, направени от SGS България и Primoris,ни дават спокойствието, че в продукцията ни няма наличие на пестициди и брашната отговарят на съвременните изисквания за качество.
Към днешна дата артикулите , които създадохме с марката ПЕРУН са повече от 10.
За повече информация не се колебайте да се свържете с нас!